Kurser i digital tillgänglighet

Nyhet

Vill du lära dig hur du skapar digitala produkter som är tillgängliga för alla användare? Då är en utbildning i digital tillgänglighet något för dig!

Vi på Useit håller föreläsningar och kurser inom digital tillgänglighet. Kurserna skräddarsys efter er verksamhet och era behov. Våra utbildare är erfarna tillgänglighetsexperter och flertalet är också certifierade inom digital tillgänglighet via IAAP (International Association of Accessibility Professionals).

Kurser kan hållas både på plats och online och du bestämmer en tid som passar din organisation. Vi kan också sitta ner tillsammans med ditt team i en workshop där vi arbetar tillsammans utifrån valt ämne.

Våra kurser vänder sig till dig som arbetar som redaktör, kommunikatör, beslutsfattare, upphandlare, designer, utvecklare och många fler.

Vi erbjuder allt i från grundläggande kurser som ger en introduktion till digital tillgänglighet, till mer avancerade kurser som tar upp tekniska detaljer om hur man skapar tillgängliga webbplatser och appar.

Vi kan till exempel hålla kurser i följande ämnen:

  • Introduktion till digital tillgänglighet
  • Utveckling och tillgänglighet (WCAG, EN 301 549)
  • UX och tillgänglighet
  • Tillgängliga dokument (Word, pdf, Indesign, Excel)
  • Tillgänglighet för redaktörer
  • Lagkrav – vad gäller egentligen och hur påverkar det er organisation?

Genom att utbilda dig i digital tillgänglighet lär du dig att skapa tjänster och produkter som är tillgängliga för alla användare. Dessutom lär du dig mer om lagkraven och bidrar till ett mer inkluderande samhälle. Så varför inte ta steget och lär dig mer om digital tillgänglighet idag?

Jag vill få min webbplats/app analyserad

Frida Sandberg, Illustration.

Författare: Frida Sandberg

Projektledare

frida.sandberg@useit.se

+4673-632 90 42

Fler artiklar

Kontakta oss

Är du intresserad av våra tjänster eller har du funderingar? Kontakta Marcos så berättar han mer!

Postlåda som mottager vita flygande brev i strid ström. Illustration.