Kurser i digital tillgänglighet

Publicerat 21 februari 2023

Vill du lära dig hur du skapar digitala produkter som är tillgängliga för alla användare? Då är en utbildning i digital tillgänglighet något för dig!

Vi på Useit håller föreläsningar och kurser inom digital tillgänglighet. Kurserna skräddarsys efter er verksamhet och era behov. Våra utbildare är erfarna tillgänglighetsexperter och flertalet är också certifierade inom digital tillgänglighet via IAAP (International Association of Accessibility Professionals).

Kurser kan hållas både på plats och online och du bestämmer en tid som passar din organisation. Vi kan också sitta ner tillsammans med ditt team i en workshop där vi arbetar tillsammans utifrån valt ämne.

Våra kurser vänder sig till dig som arbetar som redaktör, kommunikatör, beslutsfattare, upphandlare, designer, utvecklare och många fler.

Vi erbjuder allt i från grundläggande kurser som ger en introduktion till digital tillgänglighet, till mer avancerade kurser som tar upp tekniska detaljer om hur man skapar tillgängliga webbplatser och appar.

Vi kan till exempel hålla kurser i följande ämnen:

  • Introduktion till digital tillgänglighet
  • Utveckling och tillgänglighet (WCAG, EN 301 549)
  • UX och tillgänglighet
  • Tillgängliga dokument (Word, pdf, Indesign, Excel)
  • Tillgänglighet för redaktörer
  • Lagkrav – vad gäller egentligen och hur påverkar det er organisation?

Genom att utbilda dig i digital tillgänglighet lär du dig att skapa tjänster och produkter som är tillgängliga för alla användare. Dessutom lär du dig mer om lagkraven och bidrar till ett mer inkluderande samhälle. Så varför inte ta steget och lär dig mer om digital tillgänglighet idag?

Jag vill veta mer!

Författare: Frida Sandberg

Projektledare

frida.sandberg@useit.se

+4673-632 90 42

Fler artiklar

Välkommen till ett seminarium om digital tillgänglighet!

Välkommen till ett seminarium om digital tillgänglighet! Under detta seminarium kommer vi att diskutera vikten av att skapa digitala gränssnitt som är tillgängliga för alla, oavsett förmåga.

Publicerat 21 mars 2023

Första vitet efter att DOS-lagen trädde i kraft

Myndigheten för digital förvaltning har för första gången förelagt två offentliga aktörer vite för bristande tillgänglighet på deras webbplatser. Vitesbeloppen uppgår till 1,1 miljoner respektive 700 000 kronor.

Fredrik Danermark

VD Useit Sverige

Publicerat 16 mars 2023

Lästid 3 minuter

Kontakta oss

Är du intresserad av våra tjänster eller har du funderingar? Kontakta Marcos så berättar han mer!

Postlåda som mottager vita flygande brev i strid ström.